ONDREJ MATEJ HOSTIL VÍŤAZOV DETSKEJ FOTOSÚŤAŽE

07.06.2011 Prešov

Poslanec NR SR Ondrej Matej dnes v prešovskom BIZAREE na síd.III hostil víťazov fotosúťaže určenej žiakom prešovských základných a stredných škôl – MOJA ŠKOLA, MOJA TRIEDA.
2. ročník fotosúťaže bol vyhlásený v marci a prebiehal až do mája 2011 pod záštitou poslanca MATEJA. Počas tohto obdobia bolo poslaných 166 fotografií, ktoré zobrazovali školský život, prácu na vyučovaní, ale aj voľných chvíľach či mimoškolských akciách škôl.
Vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo 1. júna, po porade odbornej poroty, ktorá pozostávala zo zástupcov Ústavu informácií a prognóz školstva, spoločnosti Microsoft Slovakia a redakcii časopisu Dobrá škola.
V každej kategórii boli vyhlásení 2 víťazi – základné školy: Tomáš Čorej (ZŠ, Šmeralova, Prešov) a Adam Bajužík (ZŠ, Májové námestie, Prešov), stredné školy: Mária Ďurašová (Spojená škola Ľudmily Podjavorinskej, Prešov) a Peter Kanaš (Spojená škola Pavla Sabadoša, Prešov). Cenu Ondreja Mateja získala žiačka Katarína Vasilková (ZŠ, Májové námestie, Prešov). Všetky víťazné fotografie si môžete pozrieť na webstránke projektu www.mladyfotograf.sk.
Všetci víťazi sa dnes zišli na sľúbenom „sladkom obede“, na ktorý ich pozval poslanec NR SR Ondrej Matej. Obeda sa zúčastnili aj súťažiaci, ktorí nemali šťastie, ale zapojili sa do súťaže. Spoločne vo vynikajúcej atmosfére sme si vychutnali palacinky a porozprávali o svojich záujmoch, fotografiách, ale aj o blížiacom sa vysvedčení. Výhercov okrem obeda čaká ešte balíček cien od spoločnosti Microsoft.
Organizátori podujatia vyjadrili spokojnosť nad 2. ročníkom fotosúťaže Moja škola, moja trieda a spoločne s Matejom vyjadrili záujem spoluprácovať aj pri ďalších akciách v prospech malých Prešovčanov.
Organizátorom projektu je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie so sídlom v Sabinove.
Mgr. Ľuboš Lukáč
/autor projektu www.mladyfotograf.sk/
 

Vyberte región